Akoestiek

In de dynamische wereld van hedendaags design en inrichting, zijn akoestische overwegingen van cruciaal belang. Toch zien we vaak dat akoestiek over het hoofd wordt gezien, soms ten koste van de esthetiek en trends die de minimalistische en industriële bewegingen kenmerken. We begrijpen dat deze stijlen een verfijnde uitstraling bieden, maar laten we niet vergeten dat goede akoestiek niet alleen een visuele kwestie is, maar ook een fundamentele invloed heeft op onze gezondheid en concentratie.

Het voortdurend omgeven zijn door storende geluiden kan aanzienlijk schadelijk zijn voor onze productiviteit, focus en welzijn. Geluidshinder veroorzaakt vermoeidheid, vermindert creativiteit en kan zelfs leiden tot gezondheidsproblemen op de lange termijn. Dit is een aspect dat niet lichtvaardig moet worden genomen, vooral niet in omgevingen waarin efficiëntie en welzijn hoog in het vaandel staan.

In onze zoektocht naar akoestische oplossingen hebben we gemerkt dat steeds meer producten op de markt gebruik maken van gerecycled PET plastic. Hoewel het lijkt alsof dit een duurzame keuze is, willen we u graag attenderen op de keerzijde van deze medaille. Door het onttrekken van PET plastic aan het recycleproces voor andere toepassingen, wordt de vraag naar nieuw plastic voor flesjesproductie niet verminderd. Dit draagt bij aan de voortdurende stroom van nieuw plastic in onze omgeving, wat haaks staat op duurzame doelstellingen.

Bovendien is gebleken dat dergelijke akoestische panelen gemaakt van gerecycled PET plastic een negatieve invloed kunnen hebben op de gezondheid van gebruikers. Onderzoek van de Rijksuniversiteit van Groningen heeft aangetoond dat deze panelen schadelijke stoffen kunnen afgeven die de luchtkwaliteit binnen ruimtes nadelig kunnen beïnvloeden.

We zijn vastbesloten om samen met u een verschil te maken in deze uitdagende akoestische omgeving. Onze expertise ligt in het bieden van duurzame materialen die niet alleen de akoestische prestaties verbeteren, maar ook bijdragen aan een gezonde leefomgeving en ecologische verantwoordelijkheid. Bent u nieuwsgierig naar welke materialen wel een positieve impact kunnen hebben op uw projecten? We staan klaar om u te informeren en begeleiden naar duurzame en effectieve akoestische oplossingen.

Laten we samen streven naar zowel esthetiek als functionaliteit, zonder compromissen te sluiten op het gebied van duurzaamheid en gezondheid.

Neem direct contact op via onderstaand formulier

Wij verlenen onze interieuradvies door heel Nederland en hebben projecten gedaan in o.a. Huizen, Laren, Blaricum, Bussum, Hilversum, Eemnes, Almere, Naarden, Muiden, Weesp, Baarn & Bilthoven.

Menu