Duurzaamheid advies bedrijven

Interieuradvies voor winkels, horeca, kantoren of hotels

Het toetsen van een interieurplan is essentieel om duurzaamheidsvalkuilen te vermijden. Niet elk materiaal is zo duurzaam als het lijkt. Ons team van adviseurs uit diverse branches benadert elk product vanuit meerdere perspectieven, waardoor we tot de beste oplossingen komen. Duurzaamheid is complex en op maat gemaakt; zelfs de dikte van een gerecyclede vezel heeft invloed op de uiteindelijke duurzaamheid. Bij ons streven we naar een holistische aanpak, waarbij elk detail wordt doordacht voor het creëren van een interieur dat niet alleen mooi is, maar ook oprecht duurzaam en functioneel.

 Een holistische aanpak

Bij The Very Good Furniture Company omarmen we een holistische aanpak in elk aspect van ons werk. Voor ons gaat duurzaam interieurontwerp verder dan esthetiek alleen; het gaat om het begrijpen van de volledige levenscyclus van meubels en hun impact op zowel het milieu als de gebruikers. Ons multidisciplinaire team, bestaande uit experts uit verschillende branches, benadert elk project vanuit diverse invalshoeken. We kijken niet alleen naar het ontwerp, maar ook naar de herkomst van materialen, de productieprocessen, gezondheidsaspecten en de uiteindelijke functionaliteit.

Door deze allesomvattende benadering vermijden we duurzaamheidsvalkuilen en komen we tot oplossingen die niet alleen esthetisch bevredigend zijn, maar ook ecologisch verantwoord en functioneel. Zo streven we naar een harmonie tussen vorm en functie, waarbij duurzaamheid in alle facetten van ons werk verweven is.

Minder verzuim met gezonde interieurs

De moderne mens brengt veel tijd binnen door. De gemiddelde stedeling begeeft zich tot wel 90% van de tijd in een binnenklimaat waar de luchtkwaliteit verre van ideaal is. Sinds de jaren ‘90 wordt er onderzoek verricht naar de relatie tussen ziekteverzuim en het binnenklimaat in kantoren. Hieruit blijkt dat 20% van de verzuimklachten (verkoudheid, astma, allergieën en griep) te wijten is aan een ongezond binnenklimaat. Een natuurlijke inrichting, zonder chemicaliën of vervuilingen als microplastics, is daarom niet alleen bevorderlijk voor de persoonlijke gezondheid maar ook voor het welvaren en welzijn van uw bedrijf.

Fysieke en mentale voordelen gezonde interieurs

Een goed binnenklimaat is meer dan het ontbreken van giftige stoffen of ronddwarrelende plastic deeltjes. Een behaaglijke en comfortabele sfeer, en een goede akoestiek, zijn minstens zo belangrijk voor de mens en uw bedrijf.The very good furniture company is gespecialiseerd in de harde en het zachte werk van uw interieur. We houden rekening met de duurzame gevolgen van de inrichting op het milieu maar ook met de fysieke en mentale effecten van onze inrichting op (uw) mensen. Dat doen we met liefde en toewijding en met behulp van state-of-the-art technieken en vooraanstaand academisch onderzoek.

Neem direct contact op via onderstaand formulier

Menu